Първият мач на Балкан от новия шампионат ще бъде във втория кръг на Западната Б група. Както е известно, в първия "зелените" трябваше да гостуват на изпадналия от "А" група Беласица, но в четвъртък окончателно стана ясно, че тимът от Петрич няма да участва - той бе изваден от СТК към БФС.

Така дебютът на Балкан в новия сезон 2009/2010 г. ще бъде днес в от 18.00 ч. в Ботевград. Негов съперник е ФК "Банско 1951". В първия кръг като домакини банскалии победиха гостуващия "Белите орли" с катеоричното 4-1.

Две попадения за "Банско" в първия кръг отбеляза Веселин Стойков, който ще бъде титуляр на върха на атаката и в днешната среща. Поради накаание от миналия сезон за "Балкан" няма да вземе участие лидерът Мариян Христов. Старши треньорът Стоян Коцев е сглобил боеспособен състав, доказателство за което е победата в последната контрола не над кой да е, а над еитния Лоомотив София с 2-1.

Така че оставете мачовете по телевзиите от родната А група и от английското първенство. Елате на стадион "Христо Ботев" - там със сигурност ще бъде по-интересно.