Баскетболният отбор на Балкан - момичета до 14 години, отстъпи на пловдивския Академик с 55-64 (12-18, 18-7, 10-25, 15-14 ) в първия си мач от зоналния турнир, започнал днес в Самоков. Възпитаничките на Теменужка Сомова имаха шансове да победят,но не ги използваха. 

Първата петица започна  смутено и в средата на първата четвъртина Балкан изоставаше  с 12-3. След това обаче бързо се съвзеха и до края на частта свалиха пасива си на 6 точки - 12-18. Дсота по уверено заигра още от самото начало втората петица. Момичетата не само стопиха пасива, но спечелиха тази част с 18-7 и на почивката имаха аванс от 5 точки - 30-25.

В третата и четвъртаат част обаче зелените изгубиха точковото си преимущество, след като направиха повече грешки от своите съпернички.. Те допуснаха пловдивчанки да  направят няколко бързи атаки, с които обърнаха резултата. В самия край нашите момичета  успяха да смъкнат разликата само до 4 точки, но не съумяха да направят пълен обрат и още с първия мач да се класират за финалите на държавния шампионат. Шансът им за това е в следобедната среща, която започва от 16.00 ч., да победят Славия. Малките славистки бяха разгромени от безспорния фаворит - домакините от илски спортист, със 116-16.