Наблюдаващият прокурор по делото срещу световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки обяви, че ще внесе протест срещу условната присъда. Това ще стане до края на 15-дневния срок, в който страните имат право да обжалват или протестират решението пред Апелативния съд.

Прокурор Георгиев съобщи за Дарик, че държи да се запознае с мотивите на съда за взетото решение относно прилагането на чл 66 от НК, за условното наказание. Не съм против осъдителната част, защото и в пледоарията си настоявах за такъв срок, но ефективно, каза Георгиев. Мотивите на съда все още не са готови, обяви магистратът, който пое делото на фигуриста след оттеглянето на зам.-окръжния прокурор Светлозар Костов.

На 30 януари Бургаският окръжен съд осъди Максим Стависки на 2 години и половина условно с пет години изпитателен срок. Шампионът бе признат за виновен, за това че на 5 август миналата година при управление на автомобила си в нетрезво състояние с 1.29 промила алкохол в кръвта е нарушил Правилника за движение по пътищата е причинил по непредпазливост смъртта на 24-годишния Петър Петров и е ранил тежко 18- годишната Мануела Горсова.

Съдът постанови още Стависки да плати на родителите на загиналия младеж по 90 хиляди лева кръвнина плюс лихвите и 80 000 лева обезщетения за неимуществени вреди на Мануела Горсова , която е в кома. По време на делото което бе по съкратената процедура срещу Максим Стависки бе внесен най-големият досега иск за обезщетение в размер на 2 млн.лева от бащата на Мануела Горсова , който магистратите отхвърлиха.