По традиция на този ден децата от тази детска градина, пък и не само в нея, честват своя празник – Деня на детето. Тази година това беше съчетано и с 52-та годишнина от откриването на градината. В тържеството участваха със свои изпълнения всички деца, като всяка група се представи много по-различно от останалите.
И, ако някому беше хрумнала идеята да постави всичко на конкурсно начало със съответното класиране, би се затруднил не на шега.
Картините, които се сменяха, бяха не само с дълбок замисъл като съдържание и възпитателен ефект, но и безупречни като изпълнение. 
Цялото тържество мина под надслова “Планетата Земя-наш дом”. Откри го директорката Павлина Златарева. Пред децата и персонала на градината тя показа и дарените по инициатива на  Геотехмин и Елаците-МЕД  от Издателство “Захари Стоянов” книги с приказки, детска поезия и разказчета.
След това се заредиха: Въпросите за Земята и нейното опазване; Химна на детската градина; песента “Ало, ало, Слънчице”; почистване на горската дъбрава; “Денят на чистотата”; танцът на чадърчетата; витаминчетата; песента за водата, танцът на пламъчетата; дървото с правилата  и песента за контейнерите; познатата ни приказка “Сливи за смет”; свежият въздух; нарисуваните балони и много музика, песнички, стихчета.
На този фон от сменящи се картини на първо място беше приповдигнатото, весело настроение на децата.
Празник е!