Популярният български художник Симеон Кръстев за втори път представя творчеството си пред ботевградчани. Затова и изложбата му е озаглавена „Завръщане”. Тя бе открита официално днес в зала „Орханиец” на Исторически музей – Ботевград. Специален поздрав към твореца и гостите отправи трио „Севера” с художествен ръководител Стоян Димитров. Талантливите момичета изпълниха пролетна народна песен, обработка на Петър Крумов. 
„Платната на Симеон Кръстев ни връщат мигове фантазия, красота, мъдрост, толерантност, мигове бягство от подредения ни логичен и предвидим свят”, каза при представянето директорът на музея Тодорка Коцева. Тя представи и автобиографията на художника.
От своя страна Симеон Кръстев благодари за топлото посрещане и за интереса към неговото творчество. „Това, което показвам в Ботевград, е един етап от моята работа. Непрекъснато намирам нови теми, в които да скоча и да започна да творя. За мен това е интересно. Някои от картните ми са в плакатен стил. Други имат абстрактни елементи. Харесвам животните, конете са ми слабост”, каза творецът.
Изложбата на Симеон Кръстев съдържа 32 платна, сред които са портретите на Христо Ботев и Стамен Панчеви, както и  картина на часовниковата кула, нарисувани специално за изложбата в Ботевград. Тя ще гостува на музея в продължение на един месец, съобщиха организаторите.


Визитка: Симеон Кръстев завършва Художествената академия в гр. Лодз, Полша, през 1975 г., специалности „Графичен дизайн” и „Живопис”. Участва във всички изложби на графичния дизайн след 1976 г. досега, в национални и общи изложби на плаката. Има публикации в българската преса и в чуждестранни специализирани издания като GRAPHIS, PROJEKS, ИЗКУСТВО, GRAPHIS POSTERS. Негови творби са публикувани в каталози от биеналета и триеналета на плаката от Тояма, Лахти, Варшава, Монс и др. От 1977 г. до 1993 г. работи като художествен редактор в издателствата „Септември” и „Спектър”. ОТ 1994 г. – в рекламно-издателска къща „Стедон Комерс”, като артдиректор в оформлението на редица периодични и рекламни издания. Дългогодишен оформител на престижния Каталог на българската мода – „Алманах на българската мода”, под съставителството на проф. Любомир Стойков. Автор на стотици отпечатани плакати – филмови, политически, спортни, социални, оперни и театрални. Оформител на пощенски марки, фирмени лога и графични знаци, на каталози и книги. Работи активно в художественото оформление за конгреси, избори, политически акции и др.
Участва в редица международни изложби - Мексико, Аржентина, Бразилия, Москва, Полша, Белгия, Холандия, Финландия, Франция.