Скъпи братя и сестри от Община Ботевград, 


Отново сме огрени от светлината на най-великото и неповторимо събитие в човешката история - славното Христово възкресение. То е празник на празниците и тържество на тържествата, празник на чистата и светла пасхална радост. Възкръсналият Господ ни приветства: "Мир вам! Радвайте се!".


Нека поздравът на възкръсналия в слава и величие Син Божий да всели мир и радост в нашите души. Нека възкръснем духовно и отворим широко в себе си вратата на вярата в Господа и смирено се поклоним на Неговото лъчезарно, спасително възкресение. 


Нека отново се съберем в православния храм, а след това и на центъра на град Ботевград на 21.04.2014г., и да изживеем радостно най-светлия празник - славното и спасително за всички Христово възкресение! Да отворим духовните очи на вярата, защото само така можем да проумеем великата тайна на това събитие. 


Като не забравяме, че преди това най-велико събитие Господ е приел да бъде изтезаван и разпнат заради нас и в деня на Неговото разпятие, Разпети петък, ние трябва да сме съпричастни на скръбта на този трагичен ден.