На днешното редовно заседание на ОбС съветниците Иван Гавалюгов, Христо Якимов и Филип Филипов отново внесоха предложение за прекратяване правомощията на председателя на ОбС Йорданка Лалчева. Тази докладна на опозицията не отпадна от дневния ред. По време на обсъждането Иван Гавалюгов изтъкна причините, поради които се внася предложението за прекратяване правомощията на Лалчева. Според него, по време на заседанията тя не съблюдава спазването на Правилника на ОбС , не може да овладее конфликтни ситуации и да въдворява ред в залата.
Думата за изказване поиска Иван Начев от ГЕРБ. Той определи като неоснователни мотивите на Гавалюгов. След това допълни: „Йорданка Лалчева е красива жена, ако искате да я сваляте, може и по друг начин.”. Несериозното изказване предизвика възмущението на съветниците от опозицията.
Предложението за прекратяване правомощията на Йорданка Лалчева бе подложено на тайно гласуване с предварително изготвени бюлетини. То бе проведено от комисия в състав Йордан Йорданов – председател, и членове Цветелин Цветков и Милчо Владимиров. След десет минути Йорданов обяви резултатите – от гласувалите 27 съветници, 23 -ма бяха „против” и 4-ма „за” прекратяване правомощията на Йорданка.
Лалчева.
От своя страна Лалчева благодари на всички, които я подкрепиха, и заяви: „Това ми дава повод да бъда още по-настъпателна в работата си.”.