На 09.05.2014г. в големия салон на читалище „Христо Ботев 1884“- Ботевград, ученици и учители, включени в проект „Равно начало, светло бъдеще за децата на България“, по който 13 месеца работи ОУ“Васил Левски“ – Ботевград, проведоха заключителен концерт под надслов „Заедно по пътя на доброто“. Проектът е по схема „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства“ и се осъществи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.


В концерта взеха участие 110 ученици, работили в групите: „Комуникативни техники и умения“ с ръководител Цветана Димитрова; „Театрална дейност и рецитаторско майсторство“ с ръководител Тошка Велева; „Танцувай с мен“ с ръководител Радка Величкова; „Ние танцуваме“ – група от партньорската организация, с ръководител Лилия Костадинова. 


„Екипът за организация и управление на проекта отчита, че проектът е полезен и целите му са постигнати – заяви директорът на училището и ръководител на проекта Евгения Иванова. -Натрупаният опит от работата по проекта и постигнатите резултати могат да послужат като добри практики в дейността и на други училища, работещи в мултикултурна и мултиетническа среда“ – каза още тя.


Присъстващите в залата имаха възможност в рамките на 80 минути да се наслаждават на таланта на  учениците, които  се превъплатиха в героите от „Малкият принц“, „Хитър Петър“, умело пресъздадоха весели и поучителни ситуации от училищния и семейния живот. Участниците  потопиха публиката и в магията на българския фолклор и традиции, както и в емоцията на съвременното танцово изкуство.