Промените в Левски следват една след друга. След Лайнъл Чалмърс и Марио Касун, шампионите са на път да се разделят и с още един чужденец Брандън Хийт и от есента ще залагат на българи в състава си. 193-сантиметровият плеймейкър, който бе единственият с подписан договор за още една година, може да продължи кариерата си в Ливан.


Другата опция пред него е косовският Сигал Прищина, чийто треньор е бившият наставник на Лукойл Академик Марин Докузовски. Около $ 50 000 e цената, която трябва да плати всеки отбор, който иска да си осигури услугите на Хийт, извел столичани до три спечелени титли през миналия сезон – НБЛ, Купата на България и Балканската лига.


Малко вероятно е Марко Маринович да се завърне в София. 183-сантиметровият плеймейкър сложи подписа си под двугодишно споразумение с клуба, но едва ли ще може да го изпълни.


Заради финансовите проблеми на Левски, се очаква бюджетът да бъде драстично намален и в ростера на “сините” да фигурират предимно български имена през новия сезон.


Засега столичани ще разчитат на националите Павлин Иванов и Христо Захариев, Венцислав Петков, Стефан Георгиев и Алекс Симеонов. Договорът на центъра Николай Върбанов изтича през следващия месец, но на този етап той няма конкретно предложение от друг тим и най-вероятно ще остане в Левски.