През изминалата нощта е била извършена взломна кражба на 600 лева и таблет от честен дом на улица „Кирил и Методий” в Ботевград. Крадците се качили на балкона на първия етаж, а оттам на втория и се проврели през малкото отворено прозорче на балконската врата.
В нощта на инцидента стопанката на къщата била нощна смяна на работа, а дъщеря й спяла в таванското помещение. Семейството разбрало за кражбата на сутринта, когато майката се върнала от работа.
„С кози крак са разбили вратата на гаража и летните стаи. Тършували са навсякъде, извадили са дрехите от гардеробите, дори дървата от печката”, разказа дъщерята пред наш репортер. – Добре, че бях в таванската стая. В противен случай кой знае какво можеше да се случи”, добави тя. Според нея кражбата е дело на две или повече лица. „Няма как един човек да стигне до втория етаж и да се промъкне през малкото прозорче, без да му се окаже помощ. Така мисля”, каза дъщерята.
Семейството са сигнализирали полицията за кражбата. Органите на реда са посетили местопрестъплението, научи наш репортер.