За 23-ма ученици от високите нива сертификатите  са документи за прием в университети или колежи в чужбина и у нас
Изминалата учебна година бе поредното доказателство за високото качество на езиковото обучение в „Марконис”.   138 възпитаници на училището се явиха на международно признатите изпити  на университета Кеймбридж /86/ и на изпитите Пиърсън / 52 кандидати/. 62-ма получиха оценка отличен, което е 45% от явилите си.
Статистиката показва, че тази година повече отлични оценки има на изпитите „Кеймбридж” – 37 от 86 явили се.
„Общият брой на оценките „отличен” и „много добър” е 109, което прави 79% от положилите  международните изпити на двата независими изпитни борда” – отчете Николай Николов, управител на елитното езиково училище. С тези резултати през изминалата учебна година „Марконис”   стана първенец  по брой регистрации за изпитите „Кеймбридж” и което е по-важно – по брой отлични оценки сред всички училища, които са партньори на Отворения изпитен център на Университета Кеймбридж “АВО-Бел”, София.
„Определено очаквах доста шестици, но чак толкова голям брой предвид сериозността и сложността на изпитите за мен наистина беше една прекрасна изненада. В тази връзка използвам случая да благодаря сърдечно на всички колеги преподаватели, на целия екип на нашето училище за това, че наистина в “Марконис” мечтите стават реалност – какъвто е насловът на поредицата от предстоящи изяви и инициативи планирани за новата академична година 2014/2015 по случай десетата годишнина на “Марконис”. Искам да благодаря и на учениците за хъса, положените усилия и старание по време на обучението им при нас, както и на техните родители – нашите клиенти за гласуваното доверие на нашата образователна институция. Вярвам, че заедно и занапред ще се радваме на успехите на обучаваните ни докато покоряваме нови академични и творчески върхове.”, с нескрито вълнение коментира резултатите на възпитаниците на “Марконис”  Николай Николов