Фирма „Нюз експрес”, която ползваше под наем павилионите за продажба на вестници, е поискала договорът й с общината да бъде прекратен предсрочно.
Преди малко общинските съветници с 19 гласа „за” приеха  павилионите за продажба на вестници да бъдат включени в Програмата за управление и разпореждане с общински имоти. Шестима не участваха в гласуването, а двама се въздържаха.
По неофициална информация от два месеца всички павилиони за вестници в общината  се стопанисват от фирма „Табак маркет”, собственик на веригата „Lafka”, която се свързва с Делян Пеевски.
Председателят на общинския съвет Йорданка Лалчева заяви, че за първи път чува подобно нещо.
На много места в България дребният бизнес протестира срещу настаняването на „Lafka”. В Костинброд например над 50 търговци с цигари и вестници и семействата им с над 3000 подписа на жителите на града под искането "Не на Lafka в града" присъстваха пред залата, където общинсикя съвет провеждаше заседанието си и очакваха разглеждането на точката, с която съветът  ще отмени решението на кмета за разполагане в града на 14 обекта на търговската верига на "Булгартабак" с бранда Lafka. Такава беше ситуацията и в Сливница и в крайна сметка кметовете отмениха разрешенията си.
Протести срещу „Lafka” имаше в Бургас и в много други градове.