В зала "Орханиец" на Историческия музей - Ботевград се състоя награждаването на победилите в състезанието "Забавни технологии", което се проведе по-рано днес в Колежа по енергетика и електроника. 


В надпреварата се включиха общо 59 ученици от ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров", ПГТМ "Христо Ботев" и ТПГ "Стамен Панчев". Те се състезаваха в три категории: "Web дизайн" - разработка на сайт на тема "Зелена България", използвайки софтуер Adobe PhotoShop; "Компютърни мрежи" - създване на виртуална мрежа; "Електронни схеми" - свързване на предоставени електрически елементи и тестване на устройството.


Победител в първата категория е Весела Михайлова - ученичка от 12"б" клас на ПГТМ "Христо Ботев", на следващите две места се класираха съответно Иван Владимиров - ученик от същия клас на професионалната гимназия, и Георги Дачев от 9"а" клас на ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров".


Във второто направление класираните на първо, второ и трето място са съответно Светлин Йотов от 11"б" клас на ПМГ "Адем. проф. д-р Асен Златаров", Валери Христов и Арон Вълчев, които са от същия клас на природо-математическата гимназия.


В трета категория първо място зае Добринка Крумова - 12"г" клас на ПГТМ "Христо Ботев", а на второ и трето се класираха неините съученици Маринка Ачева и Ивайла Крумова.


Победителите бяха наградени от инж. Първан Първанов - управител на базата на Техническия университет в Ботевград. Те получиха предметни награди - оптични мишки за компютър и тонколони за телефон, придружени с грамоти. Той съобщи, че учениците, класирани на първите места в трите категории, ще бъдат приети без приемем изпит в КЕЕ.


На церемонията бяха отличени още трима участници, които не се оказаха толкова бързи, но пък постигнаха отлични резултати в отделните категории. Това са Мартин Велев от ПМГ "Адем. проф. д-р Асен Златаров", Радослав Йорданов от ПГТМ "Христо Ботев" и Георги Лилов от същото учебно заведение. Наградите им бяха връчени от Даниела Василева - председател на студентския съвет към Колежа по енергетика и електроника.


Както ви информирахме вчера, състезанието "Забавни технологии" се провежда за първи път. Идеята на ръководството на висшето учебно заведение в Ботевград е да го превърне в ежегодно събитие.


 


Ива Николова