Хубава победа над столичния Септември постигнаха днес девойките на Балкан в мач от първенството на А група. В една оспорвана среща, преминала през немалко обрати, воденият от треньора Михаил Михайлов отбор на домакините успя да победи със 75-69.


В първите две части баскетболистките на Септември имаха известно преимущество и водеха в резултата, като разликата достигна до десет точки в тяхна полза. В третия период девойките на Балкан със силна игра постепенно започнаха да стопяват изоставането си и една минута преди края на частта дори поведоха с 1 точка - 44-43.


Последната четвъртина започна успешно за Септември, който дръпна с 5 точки. Но отново последва пълен обрат. С добра защита баскетболистките на Балкан заличиха ръстовото превъзходство на съперника, възползваха се и от грешки както на своите съпернички, така и такива от тактическо естество на треньорския щаб на Септември, и в 37-та минута самите те вече водеха с 5 точки - 67-62. 77 секунди преди края прибавиха още две точки към преднината си при 73-66 и до края я удържаха, печелейки срещата със 75-69.


Това бе втора победа на девойките на Балкан в изиграните 3 кръга от първенството на А група. В първата среща те загубиха в Ботевград от Рилски спортист с 43-70, а миналата седмица победиха при гостуването си на Левски с 46-44.


В края на седмицата на девойките на Балкан предстоят два мача в двва последователни дни. В събота от 13.30 часа в зала Балкан ще бъдат домакини на Тони 7 от Сливен, а на другия ден - в неделя, гостуват във Варна на Черно море Одесос.