Заседанието на ОбС беше прекъснато за 10-минутна почивка заради искането на съветници да бъде представена план-сметка за разпределение на средствата за спектакъла, посветен на празника на Ботевград – 29 ноември. След като главният счетоводител внесе такава, кметът разясни, че е направил корекция по нея, тоест намалил е първоначалната сума с 1300 лева. Според него това е спектакълът, за който през последните 12 години общината ще плати най-малко средства.
Съветникът Цветан Цолов се поинтересува дали средствата за сценарий, постановка и режисура , които са общо в размер 3000 лева, отиват при един и същи човек – режисьора Димитър Шарков. Маргарита Кирова отговори, че парите не са само за Шарков, а за целия му екип. Кирова каза още, че за осъществяване на спектакъла ще работят много доброволци. Думите й провокираха съветника Иван Гавалюгов да попита защо не са намалени и сумите за Шарков.
„Както разбирам за спектакъла ще бъде даден доброволен труд. Не е ли време и Димитър Шарков да направи дарение. Все пак той е изпълнявал много поръчки на общината”, допълни Гавалюгов. Ясен отговор така и не последва.
Общинският съвет подкрепи предложението за отпускане на сумата с 24 „за” и 2-ма въздържа ли се – Цветан Цолов и Иван Гавалюгов.