Книгата „Буквар за щастие” ще бъде представена в зала „Орханиец” на  Исторически музей – Ботевград  утре – 5-ти март, от 17.30 часа. Неин автор е Цонка Докова – общински съветник, директор на Дом за възрастни хора „Д-р Адриян Атанасов” в Ботевград.
Книгата съдържа разкази. Илюстрациите към тях са дело Димитър Мурджев, който също е добре познат на ботевградчани. Показвал три пъти свои картини в Ботевград. Автор е на книгата „Така ги видях”, в която представя непосредствените си наблюдения и размисли за фамилията на Тодор Живков, на когото дълги години е бил личен телохранител.
Димитър Мурджев е зет в село Новачене, откъдето е Цонка Докова.
За разказите на авторката той казва: „Тъжно, изсъхнали цветя…, колекция от мъка да оцеляваш” – това са разказите на Цонка Докова. Те са като красиви декоративни дървета на парк-градина, в която можеш да се усамотиш и покаеш като в параклис, да пророниш сълзичка или едра мъжка сълза за извинение и прошка към наранени свои близки, или за откраднатото детство. Опит да свалиш греха от душата си, ако това изобщо е възможно, какъвто грях неминуемо всеки един от нас е допуснал и направил, даже и несъзнателно, спрямо най-близките си хора.”. 
Представянето на книгата „Буквар за щастие” е част от инициативата на музея „Салон на изкуствата 2015”.