Стотици приятели на футбола дойдоха на градския стадион в Ботевград не само да гледат мача в чест на Васил Редовски, но и да си спомнят за един от най-големите футболисти в историята на футболния "Балкан".  Именно на днешния 28 март бившият футболист, капитан, голмайстор и треньор на "Балкан" щеше да навърши 60 години, но нелепа случайност по време на операция преди три години прекъсна изпълнения с много енергия и футбол живот.
"Легендите не умират". Този надпис, изразяващ почитта към големия футболист,  бе поставен на специална зелено-бяла фланелка, подарена от сборния отбор "Редовски и приятели". Тя бе връчена от Мартин Кушев на сина на легендата Иван Редовски. От другата страна на екипа с номер 3 пишеше "Редака".
На централната трибуна бе поставено огромно пано с лика на Васил Редовски, на което стоеше надписът "Завинаги един от нас". Същият слоган бе щампован и на екипите и на двата отбора - ветераните на "Балкан" и "Редовски и приятели".
Възпоменателна значка и специален адрес бе връчена на семейството на Васил Редовски от Петьо Дончев от името на БФС. С кратко, но съдържателно слово на  Петко Колев  и специална грамота майсторът бе почетен и от ръководството на Община Ботевград. От ФК "Локомотив" Мездра, където Редака игра в продължение на два сезона от своята кариера, също отбелязаха подобаващо събитието. Те връчиха на семейството почетна грамота и флаг на мездренския клуб, в който понастоящем синът на Васил Редовски - Иван, е старши треньор на мъжкия тим. От ФК Балкан се отчетоха с букет цветя.
Сред гостите бяха и двама зам. министри - на околната среда и водите Красимир Живков и на регионалното развитие Иван Аспарухов - доскорошен и дългогодише кмет на Мездра. По трибуните бяха и бивши съотборници на Васил Редовски, и много негови приятели.
Основната заслуга за организирането на възпоменателния мач бе на сина на легендата - Иван Редовски. Той бе в състава на сборния отбор "Редовски и приятели". В него участваха всички отколешни и доскорошни звезди от българския футбол, които бяха потвърдили предварително участието си. Сред тях личаха имената на Георги Петков, Мартин Кушев, Георги Иванов - Геша, Румен Панайотов, Светльо Георгиев, Юлиян Петков, Емил Тодоров, Иван Малинов - Чичето. "Редовски и приятели" първи отбелязаха гол чрез Емил Тодоров - Зелето и първото поувреме завърши 1-0. В началото на втората част резултатът бе удвоен чрез майсторски удар на Румен Панайотов.


След което дойде ред на ветераните на Балкан, в чийто редици бяха Димитър Топалов, Иван Тодоров, Димитър Добревски, Григор Стойчовски, Цветан Барбушев, Димитър Евстатиев, Евгени Алексиев, Борис Райчев, Христо Христов, Андрей Андреев. През второто полувреме за Балкан игра и Мариян Христов. Първо Григор Стойчовски намали на 2-1, а равенството 2-2 бе фиксирано с попадение на Мариян Христов.