Народният представител от БСП Корнелия Нинова обяви, че няма да участва в надпреварата за кмет на столицата тази есен. Допитване на левицата сред нейните членове и симпатизанти от средата на март показа, че тя е сред трите най-одобрявани партийни фигури за кмет на София.

"Няма да се кандидатирам за кмет. Аз не лъжа", каза Нинова пред Би Ти Ви. Тя обясни, че по време на кампанията преди вота за парламент тя е помолила избирателите в Софийско да я подкрепят с обещанието, че ще ги представлява в Народното събрание и ако сега се включи в битката за столицата, това ще означава да ги излъже.

"Ако днес излъжа с лекота 20 хиляди, значи утре ще излъжа много повече", каза Корнелия Нинова. Другата причина, която тя посочи, за да не се кандидатира, е, че според нея в левицата има много по-подготвени хора.

Нинова коментира поправката "АнтиСтанишев", която Националният съвет на БСП прие вчера. Според нея текстът се преекспонира от медиите и всъщност целта му е да се даде път на млади хора и нови лица да се кандидатират за партийни постове.