В първия си мач от Световното ученическо първенство по баскетбол, което започна вчера във френския град Лимож, отборът на ПГТМ "Христо Ботев" загуби днес от първенеца на Турция с 40-86. Мачът срещу действащия световен шампион от миналите игри започна  необичайно рано - 8.30 часа местно време.


Както вече съобщихме, един от съперниците на ПГТМ в предварителната група В - Иран, не пристигна и групата остана с три отбора. Ще припомним, че вчера Турция спечели трудно срещу Хърватия с 48-42.


Също днес - по програма от 14.30 часа, отборът на ПГТМ ще срещне Хърватия в директен спор за второто място в групата. Напред в Топ 16 продължават първите два отбора от всяка група, останалите продължават с мачове във втората шестнайсетица.


Първата си среща изиграха и девойките на Финансово-стопанската гимназия от Монтана. Вчера те отстъпиха пред шампиона на Бразилия с 33-70. В група С е още и тимът на Дания, с които българските момичета играят днес.


След мачовете от вчерашния първи ден стана и официалното откриване на Световното ученическо първенство. То бе в най-голямата зала в града - Бобланк, където играе срещите си мъжкият отбор на Лимож.


На една от снимките  са капитаните на двата тима от България по време на откриването. На друга тимът на ПГТМ наблюдава съперниците си в групата Турция и Хърватия, която се игра в една от залите -  в предградието Couzeix.