Шестима творци подредиха свои творби в галерия „ТОП” на Военен клуб – Ботевград. Изложбата бе открита официално вчера. Тя е интересна като съдържание,  творбите са реализирани в различни стилове, темите в тях също са разнообразни. Председателят на СБХ – Ботевград – Володя Казаков представя нестандартна поредица от колажи. Зоя Петкова показва портрети и пейзажи. Николай Георгиев от Етрополе участва с пейзажи. С пейзажи и композиция се представя младият художник Владислав Иванов от Ботевград. Следващият участник в изложба – Ванко Бърдаров, показва своето усещане за природата.


Специален гост-участник в изложбата е Асен Дипчев – правнук на Райна Княгиня. Той е познато име на ботевградчани, тъй като вече е показвал свои произведения във военния клуб в Ботевград. Този път Дипчев участва с пана и с най-новата си поредицата „Чичковите червенотиквеничковчета”, съдържаща кратуни с образите на наши известни политици. Посланието, което отправя авторът чрез тази поредица, е, че „с празни кратуни политика на се прави”. 
Асен Дипчев е строителен инженер по професия. За себе си той казва: „Нямам претенции да съм художник. Така отдалечавам възможностите някой да ме напада, обижда, копира и да ми подлива вода.”.


„Изложбата е интересна с това, че авторите в нея са много различни.  Тук всеки посетител може да открие своя автор и своята картина”, каза Ванко Бърдаров при откриването.


Зоя Петкова благодари на гостите за това, че са уважили събитието. Тя каза, че за нея е чест да покаже свои картини редом с тези на утвърдени творци. „Аз съм любител-художник, рисувам само за свое собствено  удоволствие. Това е моят начин да релаксирам”, допълни тя.


Идеята за съвместната проява е на ръководството на СБХ – Ботевград. Изложбата ще остане във военния клуб в продължение на месец, съобщиха организаторите.