В понеделник от 15 часа в читалище „Христо Ботев” ще бъде открита изложба да детски рисунки. С тази инициатива ще бъде финализиран проект „Готови за училище 2014 – 2015 г., чиято цел е да насърчи деца от семейства в неравностойно положение да посещават детските градини и да се подготвят активно за тръгване на училище.


За съответния период беше осигурено подобряване на обхвата и посещаемостта в детски градини на 6000 деца от уязвими общности в 240 населени места в България. За района на София област са включени над 50 деца на възраст от 4 до 6 години от детски градини в Ботевград, Етрополе и селата Литаково, Новачене и Джурово.
Общо 43 деца от тези населени места ще участват със свои рисунки в изложбата. Победителите ще бъдат определени от жури в състав: Райна Генчева, ученичка и творец;  Димитринка Томова, ръководител на Школа по изобразително изкуство „Хармония”; Тереза Борисова, студент по ТВ журналистика; Радостин Манов, ръководител проект; Йорданка Маринова - експерт в община Ботевград.


Присъдени ще бъдат и по три поощрителни награди за най-интересни рисунки в двете възрастови групи – 5 и 6-годишни. Класираните на първо място в двете групи ще продължат участието си в националния кръг на конкурса.


Проектът „Готови за училище 2014 – 2015 г” е изготвен от сдружение „Разнообразни и равни”. Финансира се от фондация „Тръст за социална алтернатива”, с подкрепата на фондация „Америка за България” в сътрудничество със Световната банка.