Достоен концерт за достойна годишнина. Това е най-краткото и най-точно определение за снощния концерт, 22 април 2016 г., на който присъства многобройната публика в големия салон на НЧ „Тодор Пеев-1871”. Поводът беше 50-годишния юбилей от създаването на Женски народен хор към Етрополското читалище.
Нарекоха го Великденски концерт „На мегдана”.
Основната част от изпълненията се падна на Вокална група „Димана” и Детска вокална група „Звездица”, с ръководител Диляна Гоцева. Учасваха още Вокална група „Оренда”, Вокална група „Ретротон”, детски танцов състав, народен оркестър, естрадно-сатиричен състав „Николай Коев-КОФЕТО”, танцов състав „Ветерани” и  младежки духов оркестър.
Специални гости бяха Сорина Богомилова – солистка на ДАНПТ „Филип Кутев” и сестри Бисерови. С едно отклонение, че това са част от колегите и приятелките на Диляна Гоцева от времето, когато тя също е била в състава на Ансамбъл „Филип Кутев”. И са дошли специално за концерта.
Преди същинската част му, кметът Димитър Димитров връчи на сегашната  ръководителка Диляна Гоцева Юбилеен плакет по повод годишнината.
Тържеството уважиха още председателят на Общинския съвет Марин Маринов, заместник-кметовете Росица Христова и Стефан Борисов, Христо Андреев - председател на НЧ "Тодор Пеев-1871" и началник на Регионалния инспекторат по образовнето на Софийска област, общински съветници, директори на Общинските училища, стопански ръководители.
Най-силно беше присъствието на хората от Етрополе и селата. Големият салон беше препълнен, аплодисментите бурни, искрени и продължителни, безгранична беше и радостта им от прекрасния концерт. Достоен концерт за достоен юбилей!
Към приветствения адрес от кмета Димитър Димитров, който беше прочетен пред публиката, бяха обявени още и адреси от Певческата група към Народно читалище „Слънце” в с. Лопян с ръководител Пейо Пеев и НЧ „Слънце” с. Лопян с председател Мила Манчева, СОУ „Христо Ясенов” и от ПГ „Тодор Пеев” Етрополе.
Цветята бяха от кмета на Община Етрополе Димитър Димитров и от председателя на Общинския съвет Марин Маринов, от певческата група към НЧ „Слънце” в с. Лопян, от НЧ „Никола Вапцаров-1923” в с. Брусен с председател Стоян Стоянов.    
Концертът завърши с изпълнението на Младежкия духов оркестър, който прикани  на сцената, както някога на мегдана, всички участници в концерта на кръшно българско хоро.


Щрихи от историята на Женски народен хор към НЧ „Тодор Пеев-1871”:
На 01 септември 1966 е създаден женски народен хор към НЧ „Тодор Пеев – 1871” . Съставът му е бил от 16 жени, оркестър от 2-ма гъдулари, кавал, акордеон и тамбура, тъпан. Ръководител Васил Спиридонов.
Едни от първите песни, включени в репертуара са: „Вито сей хоро извило”, „Седе седенкя”
1967 г. се провежда регионално прослушване на народни хорове в Етрополе. Хорът се класира за фестивал в гр. София.
1970 III място на фестивал за изпълнители на народни песни гр. Самоков. „Заплакала е гората”, „Горице ле лилянова” „Малка мома двори мете”
1975 г. Получава награда за самодейност – екскурзия до ГДР.
1980 гр. Правец – III място за изпълнение на народни песни. „Аз съм Росинка от Брезник”, „Турци татари Тодора карат”
1986 г. Ръководител Цветан Попов, участие във фестивал гр. София.
1988 г. Ръководител Марин Дицов – участие на фестивал в гр. Арта Р. Гърция.
1995 г. Ръководител Иван Дицов – I участие в Копривщица.
2005 г. Участие в Копривщица.
2007 г. Ръководител на женската група за изворен фолклор и Детска вокална група за народно пеене е Диляна Колева-Гоцева.


Участия и Награди:
I място гр. Кюстендил „Пауталия” – фестивал за изворен фолклор.
2011 г. Участие в с. Дебрене, общ. Добрич – почетна грамота
Участие на детска вокална група с. Дебрене, общ. Добрич – грамота за участие.
2012 г. Участие на Детска вокална група в Охрид РМакедония – грамота за участие
2013 г. ЖВГ "Димана" и ДВГ "Звездица"  във Втори фолклорен фестивал „Автентичен Аврен’2013”
2013 г.Участие в спектакъла „Балканска сватба” – културен мост Етрополе-Бела паланка РСърбия
2014 г. Творческа среща „Съхраняване на българските традиции” Будапеща Унгария
2014 г. Участие в Международен Фестивал “Паралия 2016” Катерини Паралия РГърция
2014 г.  Трето място от първия фестивал „Празник на водата, здравето и красотата” в Минерални бани, Хасковска област
2015 г. Второ място от втория фестивал „Празник на водата, здравето и красотата” в Минерални бани, Хасковска област