Мажоретният състав към Народно читалище "Христо Ботев 1884" – Ботевград ще вземе участие в третия музикален парад на военните духови оркестри, който ще се проведе на 5 май в зала „Арена Армеец".


В ранните следобедни часове днес ботевградският мажоретен състав проведе първата си репетиция за участие в парада, като генералната ще се състои тази вечер, около 19 часа. Програмата предвижда нашите мажоретки да дефилират с 28-те знамена на страните от Европийския съюз, както и танц на песента на PET SHOP BOYS - Go west, изпълнена от Духов оркестър на военноморските сили – Варна. Това съобщи Иванка Христова - художествен ръководител на мажоретния състав.  


За поредна година - в навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската армия - 6 май, Националната гвардейска част организира музикален парад на военните духови оркестри. Проявата се провежда под патронажа на президента на Република България и министъра на отбраната. Осъществява се с любезното съдействие на Столична община.


На парада ще присъстват висши държавни и военни ръководители, представители на дипломатическия корпус, военнослужещите от Софийския гарнизон, техните семейства, участниците във военния парад и гражданите, и гостите на столицата.


Всяка година парадът преминава на много високо професионално ниво и се посреща с голям интерес от публиката. Българската национална телевизия ще запише музикалния парад и ще го излъчи в национален ефир.


Музикалният парад ще се проведе от 19:00 ч. на 05.05.2016 г.