Ученикът от 10 „б” клас на ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” Борислав Борисов ще участва в международната олимпиада по география в Пекин. Това стана възможно благодарение на второто място на десетокласника в XII Национална олимпиада по география и икономика, която се проведе в Професионалната гимназия по туризъм във Варна. Борислав премери знания с 31 участници от страната във възрастова група 8-10 клас и успя да завоюва призово място.  


Състезателната програма тази година включваше писмен изпит, мултимедиен тест и решаване на георграфски казус. Комисия от десет преподаватели във висши учебни заведения и учители от елитни гимназии оценяваха знанията на учениците в трите възрастови групи.


Да припомним, че миналата година Борислав Борисов също се класира на второ място в Националната олимпиада по география. Той трябваше да участва в международното състезание в Москва, но тъй като нямаше навършени 16 години, не бе одобрен от Министерството на образованието и науката. 


Награждаването на победителите в XII Национална олимпиада по география и икономика се състоя на тържествена церемония в Аулата на Икономическия университет. Председателят на националното жури доц. д-р Александър Сарафов удостои с грамоти за постигнати успехи и учениците от пети и шести клас, класирани на национално ниво. Сред тях е и шестокласникът Георги Данов, който се отличи с второ място, съобщава pmgzlatarov.net.