Снощи около 22 часа домът ми обстрелван. По това време вкъщи бяхме със съпругата ми – аз вече си бях легнал, тя беше пред компютъра. В началото чух страхотен шум и не можах да разбера какво  точно става, чак когато  се счупи стъклото в хола, осъзнахме, че ни нападат. Съпругата ми излезе на тересата и е видяла млад, слаб и  висок мъж, с качулка на главата.   Той е държал нещо в ръцете си, но тя не е видяла точно какво. Щом се показала жена ми на терасата, той постоял няколко секунди и едва тогава побягнал. Имам чувството, че нарочно е искал да го види.
Вкъщи няма паднали камъни, според полицаите, които направиха оглед още снощи, най-вероятно е стреляно с някакъв флоберов пистолет със сачми.
Цяла нощ не сме спали,  преживяхме страшен стрес, днес се наложи да посетя болницата спешно и да ми включат банки с лекарство, тъй като имам сърдечно заболяване”. Това разказа Стоян Иванов пред репортер на botevgrad.com.
На въпроса свързва ли покушението с излизането му от ОББО, Стоян Иванов заяви, че подозрения има, но на този етап няма доказателства. Той заяви също, че семейството му нямат  никакви конфликти със съседи или други хора. Той и съпругата му са пенсионери, преди години Стоян Иванов преустанови частния си бизнес.