Подобно на мъжкия отбор на Балкан, и най-малките ни баскетболисти - момчетата до 12 години с треньор Виктория Маринова, спечелиха сребърните медали от шампионата на България. Във финалния двубой за титлата, игран днес в Арена Ботевград, те отстъпиха пред пловдивския Академик Бултекс 99 с 57-73.


Сълзи и разочарование имаше по лицата на малките баскетболисти, че не можаха да спечелят титлата. Не издържаха най-вече физически срещу явно превъзхождащия ги по ръст тим от Пловдив. Въпреки очакванията за злато и от страна на публиката, привържениците на Балкан възнаградиха момчетата с огромни овации за спечелените сребърни медали и цялостното им представяне на финалния турнир.


Кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов закри официално турнира. Именно той връчи на децата от Балкан сребърните медали и купата за второто място. С бронза останаха момчетата на Левски, които в един оспорван мач за третото място се наложиха над Рилски спортист с 69-67.


Крайно класиране от финалния турнир за момчета до 12 години: 1. Академик Бултекс 99 2. БАЛКАН 3. Левски 4. Рилски спортист 5. Тунджа Ямбол 6. Доростол 7. Несебър 8. Сливен баскет 9. БУБА Баскетбол 10 Черно море Порт Варна 11. Чавдар Троян 12. ЦСКА