Александър Везенков ще продължи да играе за Барселона и за в бъдеще. Според Pressaris.gr, новият треньор на каталунците няма намерение да се разделя с 206-сантиметровото тежко крило, като може да го използва и на позиция 3 при необходимост.


20-годишният на национал, който в момента са подготвя индивидуално в САЩ за евроквалификациите, вече изрази увереност, че може да се наложи в Барселона. Това със сигурност е повлияло на решението на гръцкия специалист Йоргос Барцокас, който ще разполага и с Виктор Клавер и Джъстин Долмън в подкошието.


След промените при каталунците през последните седмици и уволнението на Шави Паскуал, се появиха слухове за евентуалното преминаване на Александър Везенков под наем срещу 200 000 евро в бившия му отбор Арис или в испанския Хирона. Интерес към българина проявяваше и Панатинайкос. В Барса обаче побързаха да спрат спекулациите и ще задържат в състава си MVP на гръцката лига през 2014/2015.


Александър Везенков се присъедини към Барселона през миналото лято след като подписа четиригодишен договор на стойност 2 млн. евро. През миналия сезон крилото записва средно показатели от 4 точки и 2 борби в 46 мача в ACB лигата, но отборът му загуби титлата след 1-3 победи в серията с Реал Мадрид, както и средни показатели от 2.7 точки и 1.2 борби в 22 двубоя в Евролигата.