На 24.08.2016 се проведе тест по математика. На него се явиха тези кандидат-студенти, които са заявили участие. През месец септември могат да кандидатстват тези кандидат-студенти, които имат успешно издържана матура по БЕЛ или математика, или физика, съобщават от ръководството на КЕЕ.


В Колеж по енергетика и електроника към ТУ-София, база Ботевград се обучават студенти в специалност „Приложна електронна и компютърна техника”.


Завършилите получават образователно-квалификационната степен „Професионален бакалавър” и имат възможност да се реализират като:


•Технолози и организатори в електронната промишленост;


•Специалисти във фирми за компютърна техника и информационни технологии;


•Сервизни специалисти по компютърна и електронна техника;


•Специалисти по поддръжка, ползване и разработка на приложен софтуер в сферата на промишлеността, услугите, държавната администрация и институции;


•Търговски представители или дистрибутори на електронна и компютърна техника.


Формата на обучение е редовна -3 години, и е съобразено със студентите, които работят. Занятията се провеждат събота и неделя и две седмици през семестъра.


Преподавателите от катедра „Електроника и компютърни системи и технологии“ в КЕЕ работят по откриването на нова специалност в сферата на информационните технологии.