ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ НА СОФИЙСКА ОБЛАСТ СТАВА ПАРТНЬОР В ОПЕРАЦИЯ EDWARD


Във връзка с постъпило писмо с Изх. № 04.11-24/16/09.2016г. на Областния управител на Софийска област Росица Иванова и предложение на Министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, Ви уведомяваме, че 21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя и ще се проведе като полицейска операция под наименованието  „EDWARD”. 
Идеята е по време на операция „ЕDWARD” чрез наличните ресурси на държавните, местните и неправителствени органи и организации, както и чрез средствата на масово осведомяване да се популяризира Европейският ден без загинали на пътя и на 21 септември в реално време на обществеността да се предоставя информация за случващото се през 24-часовия период на операция „EDWARD”. За постигането на целта органите на пътна полиция ще засилят контролната дейност и в максимална степен ще подпомагат за безопасността на всички участници в движението по пътищата.
Главна дирекция „Национална полиция” ще подава към партньорите си актуална информация на всеки час за броя и мястото на постъпилите пътнотранспортни произшествия и на загиналите или ранените при тях. Информацията ще бъде публикувана на страницата на Министерството на вътрешните работи и на областните дирекции на министерството в интернет.
Ръководството на Областната администрация изразява надежда с общи усилия да допринесем за намаляване до минимум на броя на произшествията със загинали и ранени както на територията на Софийска област, така и в цялата страна!