Днес в Арена Ботевград ученици от ПГТМ "Христо Ботев" получиха ценни практически съвети от трима баскетболисти от мъжкия отбор на Балкан. Станимир Маринов, Николай Маринов, който е възпитаник на техникума, и Михайло Секулович отделиха от личното си време, за да покажат някои основни баскетболни тънкости на момчетата.


Дванайсетте ученици от ПГТМ са в Клуба по баскетбол към училището. Дейността на този клуб е част от проекта "Чрез образование към успешна социална реализация".


"Целта е учениците да се занимават с баскетбол през свободното си време и това става по два часа седмично, Тази демонстративна тренировка е първата от няколкото по-значими прояви, които сме предвидили до края на учебната година", каза ръководителката на клуба Мими Михайлова, която е преподавател в ПГТМ "Христо Ботев".


Преди демонстративната тренировка тримата играчи от мъжкия тим разказаха за своя баскетболен път и отговориха на въпроси на учениците. "Поздравявам всички момчета с това, че са избрали да се занимават със спорт извън всекидневната си дейност, а не да стоят предимно пред компютрите. И искам да ги насърча да продължават в този дух, защото да се спортува е изключително важно", бе посланието към тях  на Станимир Маринов.