Финал с много съспенс и добър баскетбол - това предложи на многобройните зрители в зала "Георги Христов" спорът за първото място между  "Brothers" и "Twins Team" в третия турнир 3х3 Vivacom Basketball Tour. Отборът на "Brоthers", съставен от братята Любомир и Иван Лилови и Мартин и Николай Маринови, отстъпи на "Twins Team" с близнаците Милен и Тодор Захариеви, Станислав Славейков и Ангел Пейчинов, само с 1 точка разлика - 21-20. С този успех "Тимът на близнаците" си осигури промоция във финалното издание на веригата през юли, на който ще се определи участникът на България на световното по 3х3.


За турнира в Ботевград се бяха записали 12 отбора, които бяха разделени на 4 групи по три. Имаше тим дори от Кипър. След мачовете в групите последният отбор отпадаше, първите два продължаваха напред в четвъртфиналите.


До полуфинала достигнаха най-добрите четири състава. В единия братята Лилови/Маринови спечелиха трудно срещу тима на "Септември" с 21-17. Момчетата от "Септември", в чийто състав бяха отличният стрелец Венци Петков, Михаил Танев и Ивайло Вучков, водеха със 17-13, но до края на срещата братята вкараха 8 последователни точки и спечелиха. В другия полуфинал "Twins Team" победи в също доста оспорван мач отбора на "Easy 61".


Турнирът по стрийтбол върна в старото гнездо на баскетбола в Ботевград огромен брой публика. Освен мачовете от надпреварата, тя видя още доста интересни неща. Като турнирът по забивки, спечелен от играча на Балкан Ивко Ивков. Решително за успеха му се оказа последният му опит с участието на Иван Лилов, който отново бе сътворил чудесно хрумване за атрактивно изпълнение. Иван се покачи на конструкцията на коша, постави топката на десния си крак малко над ринга и Ивко я взе и я глобна в коша.


Турнирът по тройки при мъжете бе спечелен от Манол Тончев от Бургас. А при жените с изключително атрактивна стрелба, използвайки волейболни прийоми, победителка стана волейболистката на Галатасарай и на националния отбор на България Христина Русева. 


Имаше и игри с публиката, а всички участници получиха награди от спонсорите на турнира Vivacom, Wilson  и магазини Foot Court. Следващото издание на веригата ще бъде в Самоков.