Кариана спечели домакинския турнир в Ерден. На финала на „Кариана къп 2017” момчетата на треньора Атанас Джамбазки победиха с 2:1 Чавдар /Етрополе/. Собственикът на клуба Милан Йосифов им връчи чек за 10 000 лв., а по-късно в съблекалнята го осребри. Ангел Русев-Меката и Евгени Игнатов-Бамзе вкараха да карианци, а Симеон Вешев бе точен от дузпа в добавеното време.


В 20-та минута ерденчани откриха головата си сметка. След перецизен пас от Игнатов топката попадна в Русев. Опитният нападател стреля неспасяемо под сглобката в горния ляв ъгъл на вратата на Христо Матев за 1:0. Николай Иванов оспори бурно решение на Николай Малджански и главният съдия му показа директен червен картон. До почивката Кариана можеше да реши мача, ако футболистите не бяха направили 4 пропуска. Най-фрапантният бе на Илиан Христов, който от непосредствена близост нацели напречната греда. Георги Цеков и на два пъти Ангел Русев също не можаха да вкарат.


Пропуските продължиха и през втората част. В 54-та мин. Русев остана сам срещу Матев, но вратарят протегна крак и прати топката в корнер. Чавдар на два пъти имаше шанс да отбележи, но Вешев и Величков не намериха верния път към вратата на Павел Станев. В 82-та мин. с удар от границата на наказателното поле Евгени Игнатов вкара за 2:0. Във втората минута на продължението от дузпа Вешев реализира почетното попадение за Чавдар. Футболистите от Етрополе получиха маркова спортна екипировка от председателя на ОС на БФС Ангел Стоянов.


Трети е Миньор Перник, а на четвъртото място е Балкан, който отстъпи на чуковете с 1-0. На пето място е Първа Атомна Козлодуй, който в срещана за 5-6 място надделя над Сливнишки герой чрез дузпи с 4-2, в редовното време 1-1.