"Първият етап от реконструкцията на градския парк ще приключи в срок" – това заяви на днешната среща с медиите кметът Иван Гавалюгов.


Ремонтните дейности започнаха в средата на септември. Общината задели 600 хиляди лева от бюджета си за тази година, а обществената поръчка за изпълнение на проекта бе спечелена от фирма „Люник” - Драгоман.


„Има съвсем леко изоставане от срока за реконструкция на градския парк - етап І, но пък имаме абсолютното уверение от фирмата-изпълнител, че ще приключи в договорения срок от три месеца – до средата на месец декември. Причината за закъснението е промяната на първоначалните планове - каква да бъде основата под паветата, които ще бъдат поставени. След демонтажните работи на досегашното мраморно покритие, се установи, че бетоновата основа трябва изцяло да бъде премахната. Тя не е била направена качествено. Имаше разлика в нейната дебелина, както и в нейния състав. Взехме решение да положим първо едър камък и над него по-дребна фракция - за по-стабилна основа. Необходимите материали са доставени и работата на обекта продължава", разясни кметът Гавалюгов.