И тази година за Коледа добрият старец успя да изненада и зарадва децата. По традиция, преди коледните и новогодишните празници ,,Елаците-Мед‘‘ АД дариха на детските градини в гр. Етрополе и Средногорието играчки. Малчуганите от ЦДГ ,,Еделвайс‘‘, ЦДГ ,,Слънчице‘‘, ЦДГ ,,Звънче‘‘ и Целодневна детска ясла ,,Патиланци‘‘ в община Етрополе и от ОДЗ „Дора Габе“- с. Мирково, ОДЗ “ Щастливо детство“- с. Чавдар, ОДЗ „Ханс Кристиян Андерсен“- с. Челопеч, ОДЗ „Вяра, Надежда и Любов“ и ОДЗ „Слънце“- гр. Златица, и ЦДГ "Евлампия Векилова"- гр. Копривщица се радваха на новите си играчки.
Инициативата е част от корпоративната социална отговорност на компанията. По традиция, по време на коледните празници Елаците-Мед дарява играчки на децата от детските градини в общините, в които развива дейност.
Наградата и удовлетворението за дарителите са огромни. Удивително е как детските усмивки и радостният им смях  правят живота на всички, които ги заобикалят по-красив и смислен! Всички деца са ценни и незаменими. Всяко дете заслужава спокойно детство, изпълнено с безгрижност, смях и весели игри. С инициативата си ,,Елаците-Мед‘‘ се стреми да подпомогне колективите на детските градини да осигурят на децата необходимите играчки,  помагала и интерактивни игри, с помощта на които да развиват своите умения да общуват, да разсъждават, да развиват своя потенциал.