Насрочено е първото заседание на комисията, определена от ОбС Ботевград, която има за задача да изготви нов вариант на Система за прием на първокласници в общинските училища в Ботевград. То ще се проведе на 1 март от 18 часа в малкия салон на читалище „Христо Ботев” и ще бъде открито за всички желаещи да вземат отношение и да направят своите предложения. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов на днешната среща с представители на местните медии. 


„Важно е да се знае, че тази Система трябва да е съобразена с действащата Наредба №10 на Министерство на образованието, в която са оказани определени водещи критерии и определени правила, на които тя трябва да отговаря. Също така е важно да се знае, че такава Система трябва да бъде приета във всички градове, в които има повече от едно училище с прием на ученици в първи клас. Друг важен момент е, че въз основата на тази Система се изготвя план-прием на тези училища, а срокът за внасянето му в Регионалното управление по образование е 30 март. Затова до по-ранна дата Системата трябва да бъде приета от Общинския съвет”, обясни Иван Гавалюгов.


Кметът изрази надежда, че повече хора с подготвени, аргументирани и обосновани предложения ще вземат участие в първата работна среща за изготвяне на адекватна за нашия град Система за прием на първокласници.


Решението да бъде сформирана работна група, която да изготви нов вариант на Система бе взето на вчерашното редовно заседание на местния парламент: http://botevgrad.com/news/72405/ObS-ne-prie-Sistemata-za-priem-na-parvoklasnici-v-obshtinskite-uchilishta-v-Botevgrad-dopalnena/