Церемонията по връчване на дипломите на абсолвентите от специалност “Приложна, електронна и компютърна техника“ на Колежа по енергетика и електроника към Технически университет – София се състоя тази вечер в зала “Орханиец“ на Исторически музей – Ботевград. Тя бе открита от доц. д-р Павлинка Радойска – ръководител катедра “Компютърни системи и технологии“. Тя отбеляза, че тази година Колежът има своеобразен юбилей, защото това е неговият 25-ти пореден випуск. Павлинка Радойска съобщи, че повечето абсолвенти от този випуск вече работят - като системни администратори и Ай Ти специалисти, някои са на инженерни позиции.  Шестима абсолвенти работят в IMI, петима в Сенсата и в други големи фирми на територията на Ботевград и София.


Доц. д-р Павлинка Радойска поздрави възпитаниците на Колежа с дипломирането и отправи благопожелания към тях. Тя благодари на домакините – Исторически музей – Ботевград – за гостоприемството, и на спонсорите на церемонията –“Интегрейтид микро-електроникс България", “Сенсата Технолоджис“, “Атлантис НЕТ“ и други. 


Приветствие към Випуск 2017 на КЕЕ отправи и проф. дтн инж. Ради Романски – зам.-ректор на Технически университет – София. Той пожела на завършващите успех в следващите степени на висшето образование и в професионалното им развитие. 


“За Вашето бъдеще – не се оставайте на това положение! Ще получите съответния документ. Той за Вас трябва да бъде едно стъпало за следващото Ви развитие. Разбрах, че има запазени два стола за асистентски места, а защо да не са повече. Чакаме Ви“, каза проф. Романски. 


“Вече 30 години съществува Колежът в Ботевград. Той се утвърди като едно водещо звено във висшето техническо образование. Мисля, че ние доказваме с Вас, че Колежът има своето бъдеще като едно стъпало в професионалното развитие“, каза в своето приветствие към абсолвентите проф. д-р Ивайло Ганев - директор на Колежа по енергетика и електроника в Ботевград.


Абсолвентите произнесоха заедно Галилеевата, след което отличникът на випуска Станимир Христов поднесе благодарствено слово към преподавателите в КЕЕ, част от което гласеше: 


“Благодарни сме на хората, доказали се в чужбина и върнали се в България да преподават на нас. Благодарни сме на професионалистите, които чрез знанията и уменията си са положили основите на някои от големите производства в града и са споделили своя опит пак с нас! Благодарим за блясъка в очите, с който отговаряха на всеки наш въпрос, благодарим за ентусиазма, с който подпомагаха развитието ни!“.


Абсолвентите поднесоха цветя и символични подаръци на своите преподаватели.  


Церемонията завърши с връчване на дипломите. Освен Станимир Христов, с отличен успех завършват Мирослав Маринов, Петя Семкова и Ренета Николова. Първите четирима по успех получиха грамоти и подаръци от фирмите “Сенсата Технолоджис“, “Микроак“ и “Атлантис НЕТ“. 


Средният успех на Випуск 2017 на КЕЕ е добър 4.39.