Утре, 21 април в Ботевград ще има две дербита на представителните отбори на Балкан. От 16.00 ч. на стадион "Христо Ботев" футболистите на Балкан ще бъдат домакини на лидера във временното класиране на Югозападната трета лига - ЦСКА 1948. Главен съдия на мача е Младен Пенев от Кюстендил, който бе в края на миналата година бе избран за най-добър съдия в Югозапада.


Малко след края на футболната среща - от 18.30 ч. в Арена Ботевград, е голямото баскетболно дерби между Балкан и Левски Лукойл. Срещата  е от предпоследния кръг на редовния сезон на НБЛ и е директна битка за по-предни позиции преди предстоящите плейофи. В момента двата тима са с еднакъв баланс от 17 победи и 5 поражения. Но Балкан има с 1 точка по-малко - 38, заради слежубната загуба и е трети, а Левски Лукойл е първи с 39.


До този момент двата отбора имат по една победа в срещите помежду им. В края на миналата година Балкан загуби като домакин от тогавашния Левски 2014 с 67-70. А след обединението на сините с Лукойл балканци спечелиха гостуването си в София с 86-63. Така че при успех на Балкан той ще изпревари Левски Лукойл, а също и втория Рилски спортист, който в този кръг почива. При загуба на Балкан предимството ще бъде за тима от столицата.