Посланикът на Република Франция в България г-н Ерик Льобедел пристигна в Етрополе за посещение по покана на Кмета Димитър Димитров. Негово превъзходителство дойде със своята съпруга г-жа Брижит Вала-Льобедел.
По българска традиция гостите бяха посрещнати с хляб и сол пред Общината от девойки, облечени с български традиционни носии и от Ръководството на Община Етрополе. След това бе организирана среща в Общината.
В разговора с Кмета, Посланик Льобедел и г-жа Льобедел участваха заместниците г-жа Росица Христова и г-н Стефан Борисов. Френските гости бяха запознати с бюджета на Община Етрополе, със социално-икономическите особености, с осъществените инфраструктурни проекти на Общината и нейната здравна система, със спорта и туризма. Не бяха подминати и днешните проблеми, сред които и необходимостта от пречиствателна станция за питейна вода, която е един от главните приоритети на Ръководството на Общината, демографската криза и необходимостта от обновяване на инфраструктурата. От своя страна, френският посланик Льобедел изрази желание за засилване на аграрното и туристическо сътрудничество между Община Етрополе и Франция.
Следващата част от програмата на посланика и неговата съпруга бе посещение на Историческия музей – Етрополе, където се запознаха с историята и културно-историческите забележителности на Етрополе. Едно от тях е часовниковата кула, която посетиха.
Денят продължи с информационна разходка в манастира "Света Троица"
Община Етрополе