Днес Балкан спечели като домакин срещу Надежда Доброславци с 3-2 в мач от 28 кръг на Югозападната трета лига. И с тази победа - трета в последните четири срещи, пое голяма глътка въздух предвид ожесточилата се борба в долната половина на таблицата за временното класиране.


С този успех зелените се изкачиха с три места по-нагоре и вече са на 12-то  с 31 точки. Зад тях с по 30 са Марек и Доброславци, на 15-то място с 29 е Германея, Спортист Своге е 16-ти с 27, на предпоследното с 25 точки се свлече Ботев Ихтиман, последен с 8 е Велбъжд. С 1 точка пред балкан 11-ти е Септември Симитли.


Балкан започна по-добре мача и поведе с 1-0 в 9-та минута с гол на централния нападател Кристиян Ковачев, получил отличен пас от капитана Здравко Атанасов. В 24-та резултатът стана 2-0 за домакините с попадение на Никола Иванов-Шейха след изпълнение на ъглов удар. Пет минути преди края обаче бранителят на Балкан Стоян Манолски направи неразчетен шпагат в наказателното поле, фаулирайки играч на гостите. И Калоян Бонев вкара отсъдената дузпа за 2-1.


Второто полувреме започна с две отлични голови възможности за Балкан, които не бяха реализирани. И вместо да вкарат трети гол, домакините допуснаха изравняване, когато тимът от Доброславци изравни в 52-та минута отново чрез Бонев. 12 минути по-късно  главният рефер Тенчо Гошев отсъди дузпа и за Балкан за събаряне на Ивайло Цветанов. Играещият президент на клуба Иван Редовски бе хладнокръвен от бялата точка за 3-2. До края на срещата балканци успяха да удържат този резултат и спечелиха много важните три точки.


В останалите мачове от днешния 28 кръг: Миньор Перник - Спортист Своге 5-0, Ботеив Ихтиман - Оборище 1-4, Чавдар Етрополе - Велбъжд 2-0, Германея - Беласица 1-1, Сливнишки герой - Пирин Разлог 3-1, Хебър - Марек 3-1, Симитли - Рилски спортист 2-1, Банско - Вихрен 0-0.


Другата седмица в междинния 29 кръг в сряда, 24 април Балкан гостува на Миньор Перник.