Стефка Хикова продължава да впечатлява своите съграждани с таланта си да рисува. Само няколко месеца след първата изложба в Многофункционалната зала на НЧ „Тодор Пеев-1871”, днес 18 май, тя откри нова.  С нея започват мероприятията в Етрополе по повод Международния ден на музеите.
В Изложбената зала на Историческия музей са подредени 28 нейни картини. Към познатите ни няколко от предната изложба има и доста нови теми. Към техниките акварели и масло, днес видяхме и няколко картини в маслен пастел.
Почти е запазена тематиката: предимно цветя и пейзажи, самобитен интериор, манастирите „Св.Троица” в Етрополе и „Св.Архангел Михаил” в Солун, „”Потъващата черква”, Часовниковата кула в Етрополе, водопада „Варовитец”, картини от битов характер, с много пролетно настроение.
Така е и наречена: изложба „Настроение в цветове”.
Откри я директорката на музея Наталия Цветкова. В присъствието на ценители на художественото изкуство. Авторката получи доста пролетни цветя от свои приятели. 
Ще бъде отворена за посетители от 18 май до 25 юни 2018 година. Крайната дата съвпада с тържествата по повод „Петровден” – Празникът на Етрополе. Това е и целта на организаторите.