Пред Великден - в събота, футболистите на "Балкан" надиграха тотално като домакини гостуващия "Пирин" Гоце Делчев. Успяха да отбележат обаче само един гол, но и той бе достатъчен за победата. Отбеляза го Йонко Пейков в 30-та минута, когато засече с глава подаване в стил "Дейвид Бекъм" на Емил Шаламанов от пряк свободен удар.

До отбелязването на гола домакините имаха поне 8 възможности да разпечатат вратата на гостите, като първата възможност бе още след изпълнението на центъра в 15-та секунда, когато Митко Кръстев би във вратаря. След това се възможности се откриха и пред Мариян Христов, Кръстьо Иванов, Христо Арангелов и Петър Петров. Но ударите им или минаваха покрай гредите, или пък бяха спасявани от вратаря Юсев - заменил по най-добрия начин контузения титуляр Абдиков.

До гола гостите играха затворено в своята половина и разчитаха само на контраатаки. След това се изнесоха с двайсетина метра по-напред и запонаха да търсят изравняване. Имаха няколко шанса, дошли най-вече от пропуквания в отбраната на Балкан, но Лясков и Тошев не бяха точни.

Две минути след началото на второто полувреме Мариян Христов можеше да удвои, но от малкия пенал не можа да улучи вратата. Пропуск направи и Петър Петров в 75-та мин.

До края на мача, въпреки активизирането на гостите, играчите на Балкан продължиха да контролират играта и след поледния съдийски сигнал заслужено победиха.

Това бе най-добрият мач на "зелените" от Ботевград от началото на шампионата. В него те създадоха толкова голови положения, колкото за всичките пролетни мачове, взети заедно.

С тази победа "Балкан" измести "Пирин" Гоце Делчев от шестото място, като го изпревари с 2 точки. Нашите имат 37, пиринци - 35.