В малкия салон на читалище “Христо Ботев” се проведе възпоменателна вечер, посветена на тримата ботевградски поети Георги Северов, Константин Константинов и Невенка Иванова, оставили светла диря в културния живот на Ботевградска община.
Проявата започна с емоционален литературен преглед на творчеството на тримата писатели, направен от критика Марин Кадиев. Той нарече тримата творци майстори на лиричния стих, който остава завинаги в човешката душа.

Вечерта продължи с литературно-музикална композиция “Завещание”, по време на която бяха рецитирани стихове на Георги Северов, Константин Константинов и Невенка Иванова. Изпълнено бе и стихотворение на Пейо Пеев, което е посветил на своите незабравими братя по перо. 

На възпоменателната вечер присъстваха много граждани, сред които бяха роднини и приятели на тримата поети, както и представители на организаторите: Сдружение на писателите от Ботевград, Правец и Етрополе, Литературен кабинет “Стамен Панчев", общинска библиотека “Иван Вазов” и читалище “Христо Ботев”