Криминалисти разкриха грабеж на автомобил за часове, съобщиха от пресцентъра на МВР. Шестима са задържани за 24 часа, продължават следствените действия. Служители на Дирекция “Противодействие на общата престъпност” в Главна дирекция ”Криминална полиция”, криминалисти от ОДМВР-София и Районно управление-Ботевград със съдействието на колегите им от ОДМВР-Враца задържаха шестима мъже, извършили грабеж. Снощи след 23.00 часа в дежурната част на РУ-Ботевград бил получен сигнал от мобилен телефон за извършен грабеж на лек автомобил “АУДИ А-3” с временни италиански номера. Инцидентът е станал на главен път А-79, в района на местността Копяновец. В автомобила пътували двама братя от Враца и 25-годишният Ц.Т. от село Малорад, който шофирал. По първоначална информация братята закупили колата от Италия, но поради това, че нямали книжки, помолили 25-годишния мъж да ги откара. По техни данни в автомобила имало две моторни резачки, три пробивни машини “БОШ”, документи и 3000 евро. По-късно при проверката на колата парите не били намерени. В хода на разследването братята съобщили, че спрели в местността Копяновец заради повреда на левия фар. В този момент били нападнати от двама непознати, единият, от които – маскиран. Те им нанесли побой, след това задигнали автомобила и потеглили към Мездра.

Веднага след получаването на сигнала полицаите от местното районно управление предприели заградителни действия. Уведомили колегите си от ОДМВР-Враца и РУ-Мездра. Сформирана била дежурна група, която направила оглед на местопроизшествието. На потърпевшите била оказана медицинска помощ.

Междувременно автопатрул на врачанската дирекция на полицията спрял за проверка в началото на града лек автомобил “Алфа Ромео” с врачанска регистрация. В него се возели трима мъже – 19-годишният Д.Т., 28-годишният А.А. и 23-годишният П.П., и тримата от село Малорад. По даденото описание от потърпевшите служителите се усъмнили, че тримата са участвали в грабежа. При извършената щателна проверка на автомобила в краката на единия мъж била открита черна плетена маска с прорези на очите. Екипът от криминалисти установил, че Ц.Т. се наговорил предварително с тримата от “Алфа Ромео”- то и още двама мъже за мястото на срещата, където да откраднат автомобила. Другите двама от групата – 28-годишният К.Т. от село Малорад и 28-годишният В.Й. от село Търнава са се возели в лек автомобил “Роувър” и имали задачата да следят за евентуално появяване на полиция. Те преди да влязат в Мездра забелязали автопатрула и сигнализирали на возещите се в “Алфа”-та и “АУДИ”-то. Лекият автомобил “Алфа Ромео” тръгнал към Враца по обиколен път, където бил спрян за проверка, а “АУДИ” - то се върнало в посока Ботевград и тази сутрин около 8.00 часа било намерено изоставено в с.Новачене.

Шестимата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Те са известни на полицията – регистрирани са за кражби. В момента се провеждат следствени действия съвместно с Районна прокуратура – Ботевград.
Работата по случая продължава.

Сн. Пресцентър на МВР