Футболният отбор на "Балкан" се справи лесно с "Етър" в днешния мач от 9 кръг на Западната Б група, като го победи с 4-2. Домакините откриха резултата още в 3-та минута, когато Цветелин Ралчовски засече с глава центриране от ъглов удар на Димитър Кръстев.

В 22-та централният бранител на"Балкан" Радко Мутафчийски, който рядко се включва в нападение, направи дълъг рейд и след двойно подаване нанесе силен удар, който срещна напречната греда. Притичалият централен нападател на "зелените" Иван Редовски довкара топката в мрежата за 2-0.

Когато четвъртият рефер вдигаше табелката с добавеното време от 1 минута на първото полувреме, защитата на Балкан сгреши и позволи на Румен Иванов да намали на 2-1 след удар с глава. 

Великотърновци започнаха мобилизирано второто полувреме и в 53-та минута улучила гредата след удар на Петров. Виолетовите обаче се изнесоха напред малко повече, отколкото трябваше, и се пооголиха. Домакините се възползваха от това и направиха 3-1 в 66-та минута след отлично изпълнение на Митко Кръстев, който със силен диагонален удар накара италианският вратар на Етър Марко Карканджо отново да вади топката от мрежата.

Кръстев можеше да вкара и втори гол четири минути по-късно, когато след перфектна атака и отличен пас на Редовски улучи дясната греда. Етърци продължиха да се опитват да вкарат гол, но вече бяха обезверени. И получиха четвърти гол в 83 минута, когато допуснаха Иван Редовски да излезе на ударна позиция и да отбележи второто си попадение в мача.

В последната от трите минути добавено време от главния рефер Лъчезар Йонов от Пловдив виолетовите стигнаха до втори гол, чийто автор бе Тодорин Димитров, и веднага след него дойде и последният съдийски сигнал.