Компанията Porsche ще обнови напълно моделния ред на автомобилите си в близките четири години. През 2010 г. ще дебютира следващото поколение на Cayenne. Очаква се автомобилът да е с много по-сложен дизайн на каросерията отколкото предшественика си, освен това ще е с нови двигатели с директно впръскване на горивото. Същата година Panamera ще се обзаведе с 6-цилиндрови дизелови и бензинови мотори.

През 2011 г. Porsche ще предложи хибридна версия на Cayenne, а малко по-късно и за Panamera. От лятото на 2012 г. на пазара ще излезе новото поколение на култовия 911, като вероятно то ще е малко по-дълго от предишното. След още една година Porsche планира да представи неголям кросоувър от класа на Audi Q5, както и нова гама спортни автомобили във версии купе и кабриолет, които ще се позиционират един клас по-високо от 911. След няколко години компанията се надява да удвои продажбите си и броят им да скочи от 75 000 на 150 000.

Според Михаел Махт, глава на компанията, това ще е възможно благодарение на разширяването на моделната гама, както и на качването на конвейера на евтини спортни автомобили.