Американското подразделение на компанията Mini предизвика спортните суперавтомобили Porsche, предлагайки да вземе участие в състезанието на трасето Road Atlanta, което ще се състои в САЩ на 21 юни. На официалната страница във Facebook представителството на Mini заяви, че ще изправи Cooper S с макс. мощност 175 к.с. срещу купето 911 Carrera S с максимални 385 „коня".

Феновете на автомобилите Mini се приканват да подпишат специално електронно писмо с искане немската компания да се съгласи на състезанието. Предполага се, че след известно време то ще бъде изпратено на Porsche. Освен това президентът на Mini в САЩ, Джим МакДауел, по-рано е заемал същата длъжност в Porsche.

В своето видеообръщение към шефа на американското Porsche, Детлев фон Платен, той му предлага не само да направят подобно състезание, за да се изясни кой от двата автомобила е по-бърз на пистата, но и да бъде избран по тяхно усмотрение който и да е шофьор, който ще кара по време на състезанието.

Ако Porsche победи, МакДауел обещава още на първата си публична изява да се появи с фланелка с надпис „Ние не успяхме да бием Porsche". Ако ли пък Mini победи, текстът трябва да гласи обратното.

Сайтът Jalopnik уточнява, че в Porsche възнамеряват да разгледат това предложение. "Имаме рекорден брой победи в различни състезания, може би повече от 28 000. Може би ни трябва още една?" е бил коментарът на Стив Джанис.