Тържеството по повод Световния ден на водата се състоя пред стубленската чешма, която се намира в градинката срещу входа на градския парк. Специална програма изнесоха ученици от ОУ „Н.Й.Вапцаров”. Те изпълниха песни и стихове, посветени на най-ценното природно богатство – водата.
Председателят на общинския пенсионерски клуб Пенка Маринова, която живее в района на стубленската чешма, благодари на кмета Георги  Георгиев, управителят на ВиК Гачо Гачев и на работниците от водното дружество за грижите за подобряване на водоснабдяването в града. „Водата е ценен ресурс, който трябва да пестим и пазим от замърсяване, за да остане за следващите поколения”, каза Пенка Маринова. Тя пожела на градоначалника и работещите във ВиК да бъдат здрави и да срещат по-малко трудности в работата си.
Поздравление към служителите и работниците на общинската фирма поднесе и кметът Георги Георгиев. Той пожела да се съхраняват всички материални ценности в нашия град, свързани с водата.
В края на тържеството ученици от гимназията извиха дълго българско хоро. 

По предложение на ООН от 1993 г. насам човечеството отбелязва Световния ден на водата - 22 март. На този ден се провеждат инициативи и кампании, които напомнят важността от устойчивото управление на сладководните ресурси.