Общинските съветници приеха без забележки информацията за социално-икономическото развитие на селата Боженица и Новачене.
По време на обсъждането на информацията за Новачене общинският съветник Веселка Златева попита колко са жителите на селото до 35 години и колко са вилите в местността „Камен дол”. Тъй като кметът на Новачене отсъстваше по уважителни причини, неговият представител не можа да отговори на питането. На помощ се притече кметът Георги Георгиев. „Населението на Новачене може да е застаряващо, но е управляващо”, пошегува се той. Градоначалникът отговори, че в местността „Камен дол” има около 40 вили. „Всеки момент ще започне изграждането на четирилентовия път Ботевград – Мездра. Затова трябваше да се захванем с изграждането на канализацията във вилната зона на селото. Тя вече е готова", каза Георги Георгиев и допълни, че няма забележки към вносителя на информацията за Новачане.
„Тази година в Боженица ще бъдат инвестирани повече от 1 500 000 лева. Не сме изградили канализация по улиците „Урвич” и „В Левски” заради скален масив. Притесняваме само водопроводът, всички друго може да почака”, каза Георги Георгиев по време на обсъждането на информацията за Боженица. На въпроса на съветника Николай Живков кога ще бъде изграден водопровод, кметът отговори: „През този мандат селата Боженица и Липница ще бъдат снабдени с вода от язовир Бебреш.”. Георги Георгиев информира съветниците, че общината работи по проектите за изграждане на пречиствателни станции в Боженица, Гурково, Рашково и Радотина.
Кметът на Боженица Георги Василев уточни, че в селото се обработват 2000 декара земя, а не 200, както е записано в информацията.
Информация за социално-икономическото развитие на останалите населени места в общината ще бъде внесена за разглеждане на предстоящите редовни заседания на ОбС.