Днес след обяд Консултативният съвет по туризъм проведе осмото си заседание, което беше в залата на Общинска администрация.
След отчета на програмата за развитие на туризма за времето от 2009 до 2012 година, беше приет плана за развитието на туризма в Етрополска община през 2013 година.
Читателите ни вече бяха уведомени за обявения преди време фотоконкурс за най-хубава снимка от Етрополе. В конкурса са се включили 12 участника от цялата страна с 20 снимки.
Днес Даря Заричинова от Тур Клуб РеМарк обяви победителите: на първо място е Преслава Ганчева от Тетевен със снимка на водопада “Варовитец” до Етрополския манастир “Св.Троица”, като получава като награда уикенд за двама в х-л “Перфект”; на второ е снимката на историческия музей в Етрополе на Диана Ангелова от Монтана, която получава като награда уикенд за двама на “Кокалското” с безплатно ползване на ски-писти, ски-гардероб и ски-влек; на трето място е Мирослава Йотова от Етрополе, която е снимала връх Баба и паметника на руските воини. По регламент тази снимка ще бъде поставена на 1 000 джобни календарчета за 2013 година. Дава се още една, извънредна награда, за най-млад участник в конкурса, за Весела Галева. Весела е ученичка в VІ клас от софийското училище “Елин Пелин” и ще получи Почетна грамота за най-млад участник. От името на Община Етрополе ще получи още книгата “Етрополе през вековете”, заедно с комплект рекламни материали.
Председателят на Тур Клуб РеМарк Нико Заричинов връчи наградата на Мирослава Йотова от Етрополе.
Наградите са осигурени от  “Перфект” и “Кокалското”.
Накрая Даря Заричинова представи информацията за предстоящото честване “10 години Тур регион Балкания”, към който е и нашата община. 
В приетия от заседанието план за 2013 година се предвижда отново провеждането на такъв конкурс. Включени са още: туристическия зимен поход до “Св.Атанас”, участие в туристическите борси “Ваканция” в НДК, “Културен туризъм” във Велико Търново и тази в Русе, провеждането на Национален туристически събор на ученици от Етрополе и от страната, обновяване на маркировката и туристическите съоръжения по съществуващите еко-пътеки и туристически маршрути в Община Етрополе. 
И както е записано, “планът е отворен и може да се допълва след неговото приемане”, което означава увеличаване на туристическите инициативи и на участниците в тях.
В работата на Консултативния съвет взеха участие заместник-кметовете на Общината Росица Христова и Венета Гергова.