На вчерашното си заседание ОбС разгледа информация за административното, териториалното и социално-икономическото развитие на селата Скравена, Краево, Липница и Елов дол. Всяка информация бе съпътствана с предложения, направени от кметовете на отделните населени места. Предложението на кмета на Скравена Иван Иванов гласеше: „При разработване на програмата за строителство и ремонтни дейности на общината да бъдат включени следните обекти до кроя на мандата: подмяна на водопровод на улиците „ Петко Студенков” и „Цар Калоян”; да бъде довършена канализационната мрежа на селото; да се асфалтират всички учили, по които е построена канализационната мрежа; да се направи основен ремонт на кметството.”.
Кметът на Краево Кирил Вълков поиска: асфалтиране на две улици; ремонт на една улица; изграждане на резервоар за питейна вода в махала „Минзивара”; ремонт на библиотеката и кметството.
Кметът на Липница Йонка Йотова постави следните искания: да се извърши ремонт на покрива на читалището в селото; да се подобри водоснабдяването; да се направи ремонт на пътното платно от м. Ръждавец до с. Елов дол и да се обърне внимание на свлачищата.
Според кметския наместник на Елов дол общината трябва да предприеме действия за: подобряване на водоснабдяването в селото; ремонт на пътя Елов дол – Липница; довършване на пътя Елов дол – Боженица чрез изграждане на мостово съоръжение на река Капичевски дол; ремонт на кметството, спирката и сградата в гробищния парк; ремонт на пътищата към махалите.

„Не възразяваме да работим по всички въпроси, но ще се съобразяваме с финансовите средства, с които разполага общината. На първо време за нас е по-важно да работят училищата и детските градини в по-големите села, медицинските пунктове във всички населени места, да няма бедстващи хора, да има добра връзка на съответното село с общинския център – Ботевград”, заяви в отговор кметът Георги Георгиев.